14 Nisan 2011 Perşembe

Yuri Gagarin



Dün uzaya ilk çıkan insan Yuri Gagarinin uzay seyahatinin 50. yıl dönümüymüş. Sevgili google bunu yaptığı bir doodle la hatırlattı herkese malum. Dün yazacaktım bunu ama sigarayı bırakmamdan dolayı (ayılıp bayılmalarımdan mütevellit) bir türlü fırsat bulamadım.


1961 de yaşanılan bu tecrübe hem Yuri adına (daha önce hiç kimsenin yapmadığı bir şeye cesaret edip, buna kalkışmak ve başarılı olunca yeryüzündeki diğer insanların hiç yaşamadığı bir tecrübeyle onlara bakmak eminim çok ilginçtir ve büyük ihtimal çocuk yaşlarda "inşaatların 1. katından kumların üzerine atlayabilen cesur çocuk" olmaktan daha havalıdır) hem de insanlık adına (Yaşanabilecek yeni gezegenler bulmak, birlikte yaşamak isteyenlerin o gezegenlere gitmesi, hatta herkese bir gezegen düşmesi, emlak komisyoncuları gibi gezegen komisyoncularının türemesi, gezegenler arası seyahat, ünvanları öz hakiki ile başlayan uzay mekiği tur firmaları vs vs) büyük bir dönüm noktası olabilecektir ama Dünya denen bu gezegende memnuniyet verici bir uygarlık kurmayı öğrenememiş insanoğlu/insankızı nın bunu başarmadan bırak uzaya gitmesini, dünyadan 1 metre uzaklaşmasına karşıyım ben arkadaş!!!!Evrenin iyiliği adına!


Bunu kutluyor ama şimdilik oturun oturduğunuz yerde diyorum:/

11 Nisan 2011 Pazartesi

Gemileri Yakmak

Cevaplarını öğrenmekten korktuğum için henüz kendime sormadığım kullanılmamış sorularım var benim. Cevaplamaya çalışmanın, cevabı duymanın yada bilmenin; memnuniyetsiz ama umutlu ve güvenli durumumu, memnuniyetsiz ve umutsuz ve güvensiz bir hale getirebileceğinden korkuyor olmamdandır belki de bu, bilmiyorum. Tek bildiğim oldukça sıkıcı hale gelen bu durumun aslında zaten kendi içinde yeterince dumanın tüttüğü ve yarın benim bazı naftalinli sorularımın cevaplarına göre kararlar almak zorunda olduğum.
Bana şans dile:) 
Resim Kaynakhttp://www.raybrooks.co.uk
Yangın İhbar Hattı: 110 

8 Nisan 2011 Cuma

Gençliğiniz Bugün Yanınıza Gelse Size Ne Derdi?

Bugünlerde bir banka reklamı yayınlanıyor tv ekranlarında farkındamısın? "Yetişkin İnsan Dünyası Yaşamı" içinde "başarı" elde etmiş karakterler ve bir anda ortaya çıkan yıllar önceki "genç hal karakterleri" arasındaki şaşkınlık ve sevinç dolu diyalogu yansıtan.. İzlemediysen burada ...


Fikir olarak her ne kadar şimdiki senle geçmişteki senin buluşması kulağa hoş gelse de, gerçekte böyle bir şey mümkün olsaydı, şaşkınlık baki ama o sevinci gerçekten yaşarmıydı o genç hal karakterlerimiz? diye düşünmeden alamadım kendimi. Bugün, o bankada bir işim için sıra beklerken:)  


Banka kapısından içerideki herkesin genç hallerinin girdiğini hayal ettim de. Daha kapıdan girerken bir kaos başladı. Güvenlikçinin genç hali güvenlikçiye dalmış, hayallerinin peşinden koşmadığı için onu suçlamakta, maşşallah o zamanda yapılıymış, elide ağır keratanın, zor aldık şimdiki hal güvenlikçiyi elinden. Gişe de çalışanların genç halleri bir üzgünlük ve burukluk içinde, bir tanesi patavatsız.. Küfürler savuruyor, belalar okuyor görsen. Bireyselci müşteri temsilcisinin genç hali resmen onun yüzüne tükürdü, yanımda oturan ihtiyar bayanın genç hali " ne kadar rüküşsün, böyle mi giyinirdim ben" diye sitem etmekte. Karşıda oturan adamın genç hali onun birlikte ve aşık olduğu kişiden farklı kişiyle evlenmiş olmasının üzüntüsüyle yıkılmış ağlamakta. Bir diğeri oğlum benim dersler iyiydi, dereceyle bitirdim, hala nasıl işsizsin demekte. Bir diğeri şimdiki halinin cebinden sigara paketini alıp kırmaya uğraşmakta. Anlayacağın koca bir kaos ve uğultu çöktü bankanın içine. Benim artist mi? O hep geç kaldığından sonra geldi bankaya. Geldi kulağıma bişeyler fısıldadı. Anlıyorum dedim. Sonra ben onun kulağına bir şeyler fısıldadım. Anladım dedi. Sonra birden sanki herkes bizi dinliyormuş gibi her şey bir anda sütliman oldu. Genç haller ve şimdiki haller tokalaştılar. Kısa bir vedalaşma yaşadı herkes ve gençleri bankadan uğurladık. Kimisi ardından su döktü kendisinin. Yanlız bir tek güvenlikçiyi ayıltamadık, dayaktan bayılmıştı garibim, bi tek o vedalaşamadı:p


Sonra işte benim sıra numaram yandı kalkıp gişeye gittim:/

5 Nisan 2011 Salı

1 Nisan Şakası

Ygs sınavında gizli bir şifre uygulanmış olabileceğine dair haberi 1 nisan günü okuyunca bunun şaka olduğunu düşünmüş olmam, çok mu iyimser olmamdan kaynaklanıyor acaba:)? Hayır bu konuda kendimi tanımasam böyle olduğuma inanacağım ama ve hayır aslında böyle olmadığıma şahitlik edebilecek en az yüz kişi tanıyorum oysa.

Okuduğum haberin şaka olduğunu düşünmüş olmayı "iyimser"likle  değerlendirmem, çok mu gerizekalı olmamdan kaynaklanıyor acaba? Hayır bu konuda..aslında galiba öyle.

Birilerinin gizli yada açık imtiyazlar tanınarak, diğerlerinden daha avantajlı hale getirildiği bir çok hak ihlali oluyor (bir çok alanda) güzel ülkemde.    

Bu tutarsızlıklar ve komiklikler içinde insanın bırak mantıklı yada tutarlı düşünebilmesini akıl sağlığını (geri yada ileri zekalı) koruyabiliyor olması biraz asıl şaka gibi, geliyor bana.
Geldiler.
Gitti.