13 Ağustos 2011 Cumartesi

Yüksek Miktarda Arsenikli Haber

Dün "Aydın da içme suyunda yüksek miktarda arsenik bulundu" başlığıyla bir haber vardı ntv de. İçerik şu; Aydının küçük bi ilçesinin 9 köyündeki yapılan ölçümler; içme sularında yüksek miktarda arsenik olduğunu göstermiş ve ilgili makamlar vatandaştan durum normale dönene kadar kendilerinin gönderecekleri suları kullanmalarını, köyün kendi içme sularını kullanmamalarını istemiş. Buraya kadar herşey normal gibi de işin içine kamera ve haber ekibi girince izlediğim görüntüler pek bi anormalmiş geldi bana.


Şöyle ki; 


Haberin başlangıcında haporlörlerden yapılan içme suyunu kullanmayın uyarılı görüntülerden sonra haber ekibi köylülerle "içme sularınızda yüksek miktarda arsenik varmış, ne düşünüyorsunuz?" röportajına başlıyor. . Hemşehrilerimin verdiği tepki de şu; "Ne arseniği yaaa", "Çocukluğumdan bu yana içerim bu suyu, turp gibiyim ben bana bişey olmaz", "İçiyoz baksana hiç bişey olmadı"..vs.vs.. Bu esnada da çeşmeden doldurulup doldurulup içilen bardakların görüntüsü geçiyor ekrandan (Haber ekibi  "inandırıcılık adına su içerken ki görüntülerinizi de ekleyelim, bi bardak su içermisiniz?" isteğinde bulunmuş gibi)...


İçlerinden bir taneside "yaa arkadaş şimdiye kadar bişey yoktu ama kaynakların olduğu yerde bişey vardır sulara arsenik karışmıştır, içmeyelim şu suyu" demiyor. Yada haber ekibi orda bulunduğu esnada suyunu içen köylüleri göstermek adına "Suyunuzu içmeseniz iyi olur. Madem içiyorsunuz, içtiğinizi gösteriyormuş gibi yapmak adına suyu doldurun sadece, o görüntüler bize yeter. Ama sonra lütfen içmeyin, dökün suları" demiyor. Sanki sulardan başka havada arsenik varmışta orda bulunan herkes zehirlenmiş gibi. 


Nerden baksam aklım almıyor. O köylere su içmeye gidiyorum ben:/

2 yorum:

Elif Ayvaz dedi ki...

Maksat haber yapmak olunca gözleri hiçbir şey görmüyor zaten.

Hayat Belki Bazen dedi ki...

Galiba sorun bu haklısın. Haber yapmakla, haber aktarmak birbirinden oldukça farklı şeyler.