4 Ocak 2010 Pazartesi

Gökten Üç Elma Düşmüş!

Hızlı adımlarla köşeyi döndüğünde yeterince geç kaldığının farkındaydı. Evinin önüne gelip kapıyı açmak için anahtarları cebinden çıkaracağı anda duraksadı. Anahtarı sabit bir cebe koymak gibi bir alışkanlığı yoktu ve şu an yine anahtarın hangi cebinde olduğunu bilmiyordu. Zaten cebinden çıkaracağı anda da ilk seferde doğru anahtarı bulamayacaktı. Bu yüzden önemi yoktu.

Düzenli tertipli insanların bu zaman kaybına verecekleri isim belliydi. Dağınıklık. Ama "dağınık" insanların bu durumu şans diye nitelendirmesi farzdı.

Kendi kendine: "Bu kadar acele ederken ve doğru anahtarı bulamayacakken bu telaş niye? Bir kerede şanssızlığımın tadını çıkarayım" diye düşündü. Ama sonra "eğer şanssızsam ve yanlış anahtarı seçeceğimden emin olarak bir seçim yaparsam bu seferde şanssızlığımdan dolayı yine yanlış bi seçim yapıp doğru anahtarı seçecek olmam gerekmez mi" diyerek gülümsedi.

Kapıya bi anahtar uzattı, gökten üç elma düştü, biri bugün doğan Newton'a, biri bu doğum gününü hatırlatan google'a, biri de kapı önünde hangi anahtarı seçtiğini bilene gitti:)

2 yorum:

Azze dedi ki...

Yeni yaşın, bugüne kadar yaşadıklarının en lezizi olur umarım ;) Mutlu yaşlar!

Hayat Belki Bazen dedi ki...

Oppss. Yapmak istediğim bir şey yüzünden tüm yazılar ve tarihler birbirine girmiş sanırım:( Yani bugün doğum günüm değil ama yine de bu dileği ve tebriği kabul etmek istiyorum ben:) Ara ara bunu tekrarlayalım, çok teşekkür ederim:)