8 Nisan 2011 Cuma

Gençliğiniz Bugün Yanınıza Gelse Size Ne Derdi?

Bugünlerde bir banka reklamı yayınlanıyor tv ekranlarında farkındamısın? "Yetişkin İnsan Dünyası Yaşamı" içinde "başarı" elde etmiş karakterler ve bir anda ortaya çıkan yıllar önceki "genç hal karakterleri" arasındaki şaşkınlık ve sevinç dolu diyalogu yansıtan.. İzlemediysen burada ...


Fikir olarak her ne kadar şimdiki senle geçmişteki senin buluşması kulağa hoş gelse de, gerçekte böyle bir şey mümkün olsaydı, şaşkınlık baki ama o sevinci gerçekten yaşarmıydı o genç hal karakterlerimiz? diye düşünmeden alamadım kendimi. Bugün, o bankada bir işim için sıra beklerken:)  


Banka kapısından içerideki herkesin genç hallerinin girdiğini hayal ettim de. Daha kapıdan girerken bir kaos başladı. Güvenlikçinin genç hali güvenlikçiye dalmış, hayallerinin peşinden koşmadığı için onu suçlamakta, maşşallah o zamanda yapılıymış, elide ağır keratanın, zor aldık şimdiki hal güvenlikçiyi elinden. Gişe de çalışanların genç halleri bir üzgünlük ve burukluk içinde, bir tanesi patavatsız.. Küfürler savuruyor, belalar okuyor görsen. Bireyselci müşteri temsilcisinin genç hali resmen onun yüzüne tükürdü, yanımda oturan ihtiyar bayanın genç hali " ne kadar rüküşsün, böyle mi giyinirdim ben" diye sitem etmekte. Karşıda oturan adamın genç hali onun birlikte ve aşık olduğu kişiden farklı kişiyle evlenmiş olmasının üzüntüsüyle yıkılmış ağlamakta. Bir diğeri oğlum benim dersler iyiydi, dereceyle bitirdim, hala nasıl işsizsin demekte. Bir diğeri şimdiki halinin cebinden sigara paketini alıp kırmaya uğraşmakta. Anlayacağın koca bir kaos ve uğultu çöktü bankanın içine. Benim artist mi? O hep geç kaldığından sonra geldi bankaya. Geldi kulağıma bişeyler fısıldadı. Anlıyorum dedim. Sonra ben onun kulağına bir şeyler fısıldadım. Anladım dedi. Sonra birden sanki herkes bizi dinliyormuş gibi her şey bir anda sütliman oldu. Genç haller ve şimdiki haller tokalaştılar. Kısa bir vedalaşma yaşadı herkes ve gençleri bankadan uğurladık. Kimisi ardından su döktü kendisinin. Yanlız bir tek güvenlikçiyi ayıltamadık, dayaktan bayılmıştı garibim, bi tek o vedalaşamadı:p


Sonra işte benim sıra numaram yandı kalkıp gişeye gittim:/

6 yorum:

Aslısın dedi ki...

süper yazmışsın:)

Hayat Belki Bazen dedi ki...

Süper okumuşsun:)

Syhn dedi ki...

o reklam benim kabusum.
benim gençliğim gelip şimdiki halimi görse çok sinirlenirdi.
bende valla bu sene artık birşeyler yapacağım diye onu avutmaya çalışrdım ama sanırım sonum güvenlikçi gibi olurdu :D

sizin birbirinizi anlamanız ne hoş :)

Hayat Belki Bazen dedi ki...

:)Zamanında çok tartıştık kendisiyle:) Ne yaptığımız konusunda değil neden yaptığımız konusunda uyumluyuz ve birbirimizi anlıyoruz sadece:)

ayci dedi ki...

hala genc oldugumdan, gencligim yanima gelse ne olurdu diye bir düsünceye kapilamadim - ama bence sen postunu TEB´e gönder 2. bölümü ceksinler :)

Hayat Belki Bazen dedi ki...

Hala senin genç olduğun fikrini de yazıyla birlikte göndermeme ne dersin:)? Büyük sansasyon yaratırız:p